Tomografia computerizată dentară (CTD) este o tehnologie avansată de imagistică dentară utilizată pentru a obține imagini detaliate ale dinților, oaselor și țesuturilor din jurul dinților. Această tehnică de imagistică dentară oferă imagini în secțiune transversală a structurilor dentare și osoase, ceea ce ajută la diagnosticarea și planificarea tratamentului în mai multe cazuri.

Cum funcționează tomografia computerizată dentară?

Pentru a realiza o tomografie computerizată dentară, pacientul stă pe o masă de examinare, în timp ce un dispozitiv de scanare rotește în jurul capului pentru a obține imagini din diferite unghiuri. Aceste imagini sunt apoi procesate de un computer pentru a crea imagini detaliate în secțiune transversală a structurilor dentare și osoase.

Avantajele tomografiei computerizate dentare

Tomografia computerizată dentară oferă mai multe avantaje față de alte tehnici de imagistică dentară, cum ar fi radiografia convențională. Unele dintre aceste avantaje includ:

  1. Imagini detaliate – Tomografia computerizată dentară oferă imagini detaliate ale structurilor dentare și osoase, care ajută la o mai bună diagnosticare și planificare a tratamentului.
  2. Mai puține radiații – Tehnologia de tomografie computerizată dentară utilizează doar o cantitate mică de radiații, ceea ce înseamnă că pacienții sunt expuși la o cantitate mai mică de radiații în comparație cu alte tehnici de imagistică dentară.
  3. Mai puțin disconfort – Scanarea pentru tomografia computerizată dentară este mai rapidă și mai confortabilă pentru pacienți decât alte tehnici de imagistică dentară.
  4. Diagnostic mai precis – Tomografia computerizată dentară oferă imagini mai precise, ceea ce ajută la o mai bună diagnosticare și planificare a tratamentului.

La Dentima, oferim servicii de tomografie computerizată dentară de înaltă calitate, cu ajutorul celor mai noi tehnologii și a unui personal medical bine pregătit. Vă invităm să ne vizitați pentru a afla mai multe despre această tehnologie avansată de imagistică dentară și pentru a obține cele mai bune servicii pentru sănătatea dumneavoastră dentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *